Skip to main content
Meta Me Meta You

Tussen 2009 en 2011 is de ontwikkleing gestart van het bordspel Meta Me Meta You. Dit Meta Me Meta You-bordspel is mogelijk gemaakt door Kurt Wegener van NLP Opleidingen Wegener BV. Zijn inspiratie ontstond jaren geleden door leerstrategieën van mensen te analyseren. Uit zijn onderzoek is gebleken dat mensen sneller leren contact te leggen tussen kennis en mensen door het op speelse wijze te doen.

Meta Me Meta You-bordspel is mogelijk gemaakt door Kurt Wegener

In de kindertijd leerden we in een snel tempo omdat we over het algemeen open stonden voor informatie. Als kind had je geen blokkades en kon je bijvoorbeeld wel drie talen leren in luttele jaren. Op een onbevangen manier leerden we als kind alles wat er maar werd aangeboden, zeker als het te maken had met spelen in combinatie met leren.
Wanneer iemand volwassen begint te worden, kan het zijn dat ervaringen en kennis blokkades opwerpen en hierdoor een leerstrategie wordt belemmerd. Een leerstrategie bestaat namelijk uit een reeks van patronen die elkaar steeds weer overlappen in een chronologische volgorde, ook wel synesthesie genoemd. We spreken pas over een strategie wanneer je bewuste handelingen langdurig hebt herhaald en hierdoor je onbewuste leert om dit te automatiseren. Het onbewuste zal na verloop van tijd zodanig geconditioneerd zijn dat het proces automatisch begint af te spelen wanneer men deze leerstrategie nodig heeft. Overigens wordt de leerstrategie als voorbeeld genoemd; elk aangeleerd gedrag bestaat uit een strategie. Of je nu opstaat, kookt, gaat winkelen, taken op het werk uitvoert, enzovoort. Zelfs je communicatie bestaat uit meerdere strategieën omdat het altijd contextgebonden is.

Door het spel te spelen met deze denkstijlvoorkeuren zal je minder snel geneigd zijn om:
 • interpreteren van andere met alleen eigen gegevens / kennis
 • aannames / invulling te creëren
 • (voor)oordelen te hebben over de ander

Daarnaast stimuleert dit spel het leerproces, waardoor je wel 100 keer sneller zou kunnen leren dan gebruikelijk. Dit komt omdat men speelt met denkstijlvoorkeuren en ze zowel in een eigen rol als ook door andermans rol speelt. Informatie wordt op hoog tempo op verschillende manieren aan elkaar aangereikt, en hierdoor worden de voorkeuren bij elk individu steeds sterker. Na enige tijd zal iemand in staat zijn om een boodschap op wel 50 manieren te kunnen communiceren naar de ander toe. Hierdoor wordt iemands communicatie nog sterker en zal men nog meer gedaan krijgen bij de ander. Kurt spreekt daarom ook vaak over een win-winsituatie die iemand dan genereert. Ook wordt het vermogen om nog intenser te luisteren vergroot omdat men met taal te maken krijgt (verbaal en non-verbaal).
Daarnaast wordt het begrip voor de ander versterkt en zal men meer respect voor de ander hebben.nlp pet Kurt Wegener heeft ook een training ontwikkeld (Identity-reading) waarbij men snel leert wat de verschillen zijn en hoe men er nog flexibeler in kan worden. Meer informatie kun je op deze website vinden: NLP Identity-reading.

nlp petJe kunt er ook voor kiezen om de eendaagse of meerdaagse Identity-reading workshops of trainingen te volgen, waardoor je in slechts enkele dagen al bewust bekwaam wordt. Voor bedrijven is dit erg interessant om teams communicatief te versterken. Hierdoor ontstaat er meer duidelijkheid, waardoor teamleden meer respect krijgen voor elkaars verschillen en de teamsfeer aanzienlijk positief wordt beïnvloed.

Voordelen voor een bedrijf wanneer ze alle teamleden op het gebied van denkvoorkeuren trainen, zijn:

 • Verbetering van communicatie
 • Betere samenwerking
 • Meer harmonie
 • Meer begrip en verbinding
 • Aanscherping van competenties
 • Meer werkplezier en zingeving
 • Lager ziekteverzuim, wat leidt tot financiël besparingen voor het bedrijf
 • Versterking van collegialiteit en verantwoordelijkheid

Deze teambuildingstrainingen betalen zich op hoog niveau terug!
Voor bedrijven is het zelfs mogelijk dat interne medewerkers, zoals een manager, de trainersopleiding volgen en zelf intern de teambuildingdagen organiseren. Dit gebeurt uiteraard ook met begeleidingsmogelijkheden middels follow-ups en coaching voor medewerkers en de trainers door NLP Opleidingen Wegener.

IK SCHREEF TOEN TWEE QUOTES.
Met de Hakken in het zand en de Wangen in de wind!

Respect is als een tenniswedstrijd, wanneer je niet opslaat krijg
je hem ook niet terug!

Je wordt pas meester wanneer je ervoor kiest om altijd leerling te blijven!

Je discipline van vandaag is je succes voor morgen!

Teambuilding bij APG